+31 (0)512-537930

Sustainability

Als verpakkingsfabrikant erkent Rivièra dat het een verantwoordelijkheid voor het milieu heeft. We volgen de ontwikkelingen in duurzame, bio-based en biologisch afbreekbare materialen op de voet en zullen deze materialen waar mogelijk gebruiken en de verschillende opties met onze klanten bespreken.

Een voorbeeld van een ontwikkeling in de wereld van sleeves is dat sleeves dunner worden en dat daarom minder plastic wordt gebruikt. De gemiddelde dikte van de sleeves die we gebruiken is de afgelopen jaren gedaald van 60 micron tot 40 micron, een reductie van meer dan 30% en we verwachten op korte termijn een verdere reductie te kunnen doorvoeren!

Verder bieden we sleeves gemaakt van R-PET. We hebben met succes sleeves bestaande uit 30% gerecycled PET-materiaal geïntroduceerd en ontwikkelen momenteel sleeves met een nog hoger percentage gerecycled PET. Verder leveren en verwerken wij met succes Floatable / low-density sleeves die zijn ontwikkeld om het zink / drijf scheidingsproces met betrekking tot de recycling van (PET) flessen te verbeteren.

De nieuwste ontwikkeling is CPET sleeves + wasbare inkten. Dit materiaal is nog niet commercieel beschikbaar maar Riviera is wel betrokken bij het ontwikkelingsproces.

Afvalscheiding kan ook worden gestimuleerd door te kiezen voor perforaties in de sleeve, waardoor de consumenten de sleeve gemakkelijk van de verpakking kunnen scheiden om separaat te kunnen recyclen.

In ons bedrijf scheiden we ons afval in de volgende categorieën: papier/karton, onbedrukte folie, bedrukte sleeves, plastic flessen en glas. Onze toegewijde partners zorgen voor de recycling en het hergebruik van deze materialen.

Onze in eigen huis ontwikkelde sleevemachines zijn uitgerust met slim geïsoleerde stoomtunnels. Dit stelt ons in staat om energie te besparen en tegelijkertijd te zorgen dat onze medewerkers profiteren van een comfortabelere werkomgeving. Bovendien hebben we onszelf uitdagende doelen gesteld voor verdere afval en energiereductie. Vanzelfsprekend hebben we onze lampen vervangen voor LED-licht in al onze productieruimtes, magazijnen en kantoren.

Rivièra is ook trots te vermelden dat het samen met Trees for All werkt aan de realisatie van herbebossing in Nederland en Oeganda.

Verkiezing Friese Onderneming 2024
 
Button